Drukmethodes

Promo-textiel bv stelt zelf de beste en goedkoopste methode voor om uw textiel te bedrukken.
Veel hangt af van het soort drager: katoenen t-shirts, fleeces, soft shell, polyester loopshirts, sportzakken, ... : alle vragen ze een verschillende methode van personalisatie.

Promo-textiel gebruikt volgende methodes:

Zeefdruk

Zeefdruk is de meest courante techniek voor het bedrukken van textiel. Hier werken wij met een zeefdrukkader waar wij het logo op belichten en vervolgens voegen we er de inkt aan toe. Via een carrousel kunnen wij meerdere kleuren drukken. Per kleur en per locatie moeten wij een nieuwe zeef voorzien. De instelkosten kunnen hierdoor een serieuze impact hebben op de prijs, zeker bij kleinere aantallen. Bij donker textiel kan er een dekkingslaag aangerekend worden. Zeefdruk op meoilijke oppervlakten gebeurt handmatig en zal duurder uitvanllen : bodywarmers, wintervesten, fleeces, sportzakken...

Transferdruk

Bij transferdruk drukken we eerst de transfers op zeefdrukpapier met onze zeefdrukcarrousel. Daarna zetten wij de transfer over met een hittepers. Deze transfers zijn geschikt voor het bedrukken van katoen, polykatoen en polyester. Ook ingewikkelde full colour transfers zijn hier mogelijk.

DTF transferdruk

Transfers worden digitaal gedrukt op een drager ( film). Daarna overgezet op textiel door middel van een hittepers.Interessant voor full colour transfers in keinere hoeveelheden.

Sublimatiedruk

Bij sublimatie speelt het aantal kleuren geen rol bij de prijsbepaling. Sublimatie gebeurt stuk per stuk en kan al starten vanaf 25 stuks. Sublimatiedruk is enkel mogelijk op licht gekleurd polyester textiel. Vanaf de computer wordt eerst gedrukt op sublimatiepapier en daarna wordt de sublimatietransfer overgezet met een hittedrukpers. De inkt zit in het polyestertextiel en geeft geen wrijving. Dit is belangrijk bij de lichte ademende loopshirts. Sommige firma’s van sportkleding zijn gespecialiseerd in all-over sublimatie. Daar wordt de tekening eerst op het (polyester)textieldoek zelf geprint, daarna uitgesneden en daarna geconfectioneerd (vb. bij fabricatie van wielertruien)

Borduren

Ook bij borduren speelt het aantal kleuren geen rol. Je betaalt een startkost voor de borduurkaart. Deze wordt door ons 5 jaar bewaard i.v.m. eventuele herhaalopdrachten. Borduren is arbeidsintensief en derhalve niet goedkoop, maar de uitstraling van mooi borduurwerk op textiel maakt dan weer veel goed. Hier geldt: hoe groter het aantal steken (stitches) , hoe duurder. Kleinere logo’s op petten, mutsen en op de hartstreek van polo’s vb. starten al vanaf 2.50 € à €3,00 per stuk.

Flexdruk

Hierbij worden teksten en logo’s met een snijplotter uit een gladde vynilfolie gesneden en daarna uitgepeld. Vervolgens printen wij dit met de hittepers op het textiel. Ideaal voor het aanbrengen van verschillende cijfers en namen die uit één kleur bestaan.

DTG print

Bij het digitale printen drukken wij rechtstreeks op het textiel (Direct to Garment Print). U kan het vergelijken met een kleurenprinter. DTG print is niet mogelijk op polyester artikelen. Groot voordeel is dat wij full colour kunnen drukken in fotorealistische kwaliteit zonder de kosten voor zeefdrukramen. DTG print is dus geschikt voor veelkleurenlogo's in kleinere hoeveelheden.